logo Yoga Overbetuwe

Yoga en ademtherapie bij Yoga Overbetuwe in Elst

Aanmelden

Er bestaan verschillende vormen van yoga, en veel daarvan worden bij Yoga Overbetuwe in Elst gegeven. Hieronder leest u meer over de yogavormen die wij aanbieden. Wilt u het liever zelf ervaren? U kunt altijd vrijblijvend een proefles bij ons volgen, dus meld u vandaag nog aan.

Hatha yoga

Yoga is een duizenden jaren oud filosofisch systeem dat de weg aangeeft naar vrijheid en evenwicht. Evenwicht tussen lichaam en geest, en evenwicht tussen jezelf en de wereld om je heen. Het oefenen is erop gericht je eigen grenzen te leren kennen en die te accepteren. Het verleggen van je grenzen gebeurt door ontspanning en door het juiste gebruik van de ademhaling. Zo voorkom je blessures.

Yoga is vrijheid. Oefeningen worden uitgevoerd naar je eigen mogelijkheden. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen beginners en gevorderden, doordat vrijwel iedereen de houdingen op eigen wijze uit kan voeren.

Poweryoga

Poweryoga is een intensieve manier van oefenen. Het ontwikkelen van zowel kracht als souplesse staat centraal. Deelnemers worden fysiek begeleid. De houdingen vloeien in elkaar over zodat er een flow ontstaat. Door de intensiteit zult u merken dat Poweryoga verkwikt!

Elke les beginnen we met het uitvoeren van een aantal zonnegroeten, een tamelijk intensieve en daardoor verkwikkende oefening. Door de houdingen en hun volgorde goed te leren kennen, kunt u verdieping zoeken en vinden. Poweryoga heeft een hele andere insteek dan de Hatha yoga. Poweryoga is afgeleid van Astangha yoga. Hier liggen de oefeningen en volgorde zo goed als vast. Bij Poweryoga is de variatie en afwisseling groter.

Er wordt geoefend op een speciale sticky mat, die u CADEAU krijgt bij inschrijving.

Yoga en meditatie

Yoga en meditatie vullen elkaar perfect aan. In deze lessen beoefent u naast de hatha yoga de kunst van het stilzitten. Dit kan een concentratieoefening, een ademoefening (pranayama) of een mantra zijn. Een mantra is een (gezongen) klank of strofe. Als de vloer warm is, doen we soms ook een loopmeditatie. Dankzij meditatie en concentratietraining leert u uw geest vrij te maken van stress en gedachten en dit zal u vervolgens helpen om ook stress en spanning in uw lijf los te laten.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is niet alleen een voorbereiding op de bevalling, het helpt u ook om de zwangerschap bewuster te ervaren. In vergelijking met hatha yoga wordt er fysiek minder inspannend geoefend. De oefeningen zijn meer gericht op het buik- en bekkengebied. 


Hierbij staat de ademhaling centraal. De lage buikadem, de natuurlijke adem, maakt het middenrif sterker en dat is gunstig voor de uitdrijving. Er komen verschillende ademtechnieken aan bod. Om deze goed onder de knie te krijgen raden wij aan om minstens drie blokken te volgen. Dit betekent dat je begint tussen de 13e en 18e week. 


Ontspanning bevordert het contact tussen de aanstaande moeder en haar kindje.

Ademtherapie

Vaak hebben we een te gering ademgevoel. We ademen gejaagd en krampachtig, te hoog in de borst en teveel naar achteren. Vooral in situaties waarin we ons niet zo op ons gemak voelen.


Als de adem verstoord is, komen hieruit allerlei klachten voort. Hyperventilatie is de bekendste. Ook CARA-patiënten kunnen baat hebben bij ademtherapie.
Er geldt: wie zijn adem beheerst, beheerst zijn denken en andersom: wie zijn denken beheerst, beheerst zijn adem.

Adembeheersing en denkbeheersing gaan samen. Als de adem ongehinderd en rustig in en uit kan stromen, wordt het denken rustiger en neemt het zelfvertrouwen toe. Er kan meer ontspannen worden gehandeld.


In het algemeen wordt aangeraden om tijdens of na de ademtherapie yogalessen te volgen. U kunt zich dan het nieuwe adempatroon zodanig eigen maken, dat het een tweede natuur wordt. U kunt dan tijdig herkennen wanneer u weer in het oude patroon dreigt terug te vallen. Individuele sessies duren één uur.

Tarieven voor de yogalessen

  • hatha yoga € 10,50 per les; € 38,- per maand (10 maanden per seizoen)

  • poweryoga € 10,50 per les; € 38,- per maand * (10 maanden per seizoen)

  • yoga en meditatie € 11,50 per les; € 41,50 per maand (10 maanden per seizoen)

  • zwangerschapsyoga per blok van 4 weken: € 50,- incl. partnerles. Betaling graag contant of via de bank. De laatste maand kan per keer betaald worden.

  • ademtherapie en massage (individueel) € 60,- per uur

  • babymassage bij je thuis € 65,- inclusief olie en deeg

Lesgelden kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer NL 76 INGB 000.88.33.606 t.n.v. Yoga Overbetuwe.

Alle tarieven zijn inclusief BTW. Een seizoen bestaat gemiddeld uit 36 weken. Verder is het gebruikelijk om het lesgeld in twee keer te betalen, de ene helft voor 1 oktober en de tweede helft voor 1 maart. Een andere betaling is na overleg mogelijk.

Indien u later in het seizoen instapt, wordt het lesgeld over de periode berekend die u daadwerkelijk deelneemt.

* Na ontvangst van de eerste betaling krijgt u een speciale poweryogamat cadeau.